۱
دی
۱۴۰۳
شماره
۵۷۸۷
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از پیشبینی تولید 20 هزار تن تخممرغ تا پایان سالجاری در این استان خبر داد.
به گزارش هگمتانه، علی دولو اظهار کرد: تولید سالیانه تخممرغ استان همدان 18 هزار و 500 تن بوده که پیشبینی میشود این میزان تولید تخممرغ تا پایان سالجاری به 20 هزار تن افزایش پیدا کند.
وی افزود: استان همدان دارای 30 واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت یک میلیون و 500 هزار قطعه مرغ تخمگذار بوده که در سال گذشته این تعداد از واحدهای مرغ تخمگذار استان دارای 18 هزار و 500 تن تولید تخممرغ بودهاند.
دولو با بیان اینکه تمامی واحدهای مرغ تخمگذار استان همدان فعال هستند و به چرخه تولید آمدهاند، خاطرنشان کرد: علاوه بر این تعداد واحد، 19 واحد مرغ مادر تخمگذار نیز در استان در زمینه تخممرغ نطفهدار دارای فعالیت است.
وی تولید روزانه تخممرغ استان همدان را میانگین 50 تا 55 تن برشمرد و بیان کرد: میانگین سرانه مصرف تخممرغ در کشور سالیانه 200 عدد بوده که سرانه مصرف تخم مرغ استان همدان نیز همین میزان است.
دولو اضافه کرد: با فرهنگسازی و اطلاعرسانی بر آن هستیم که میزان سرانه مصرف سالیانه تخممرغ استان همدان به عنوان یک غذای کامل و در دسترس افزایش دو چندان پیدا کند و این ماده غذایی کامل بیشتر در سبد غذایی خانواده بهویژه در میام وعده و صبحانه قرار بگیرد.
وی تولید سالیانه تخممرغ کشور را یک میلیون و 300 هزار تن برشمرد و گفت: در شهریور ماه امسال 112 هزار تن تخممرغ در سطح واحدهای مرغ تخمگذار کشور تولید شده است.
دولو همچنین از صادرات 70 هزار تن تخممرغ از ابتدای امسال تاکنون در کشور خبر داد و یادآور شد: کشور ایران در تولید تخم مرغ رتبه نهم جهانی را داراست.
وی با اشاره به 17 مهرماه روز جهانی تخممرغ، بیان کرد: تخممرغ یک منبع عالی و مقرون به صرفه از مواد مغذی با کیفیت بالا است و ظرفیت کمک به تغذیه جهان را دارد.
دولو افزود: مصرف روزانه تخممرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان درحال رشد، ورزشکاران و بزرگسالان سالم بهدلیل ارزش غذایی بالا توصیه میشود چرا که تخممرغ یکی از معدود غذاهای شناخته شده در طبیعت است که میتواند نیازهای بدن را به طور متعادل تأمین کند.
به نقل از ایسنا، وی با اشاره به اینکه تخممرغ منبع بسیار خوبی از پروتئین، ویتامینها و املاح ضروری برای بدن است، گفت: پروتئین تخممرغ از سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات، گوشت و حبوبات غنیتر بوده و ارزش غذایی بالایی دارد و دارای تمام اسیدآمینههای ضروری برای سلامتی انسان است. تخممرغ در گروه گوشت و ماکیان قرار دارد و میتوان آن را بهطور متناوب به جای گوشت قرمز، ماهی و مرغ استفاده کرد.